Voorbeelden uit de praktijk

PRAKTIJKVOORBEELDEN

 • 01-03-2017

  EU Ecolabel 25 jaar: Facts & Figures

  Data over aantal EU Ecolabel gecertificeerde producten en diensten per land per september 2016
 • 07-02-2017

  EU ECOLABEL PUBLICEERT HERZIENE CRITERIA VOOR TOERISTISCHE ACCOMMODATIES

  De herziene criteria EU Ecolabel toeristische accommodaties concentreren zich op belangrijkste milieuthema’s in de sector, zoals CO2-en energiebesparing, water, afval en voedselverspilling.
 • 03-01-2017

  ‘Wij produceren de groenste verf van Nederland’

  ‘Een hoge kwaliteitsverf produceren op een zo duurzaam mogelijke wijze. Met het EU Ecolabel kunnen we nu aantonen dat dit kan.’ Dat zegt Geert Duijghuisen, general manager van Baril Coatings in Etten-Leur.
 • 28-11-2016

  Vliegende start voor Interflon Eco Degreaser

  Interflon BV produceert een breed scala aan smeer- en reinigingsproducten. Sinds kort is er een nieuw en EU Ecolabel-gecertificeerd paradepaardje: Interflon Eco Degreaser. Een product met een bijzonder verhaal.
 • 26-09-2016

  EU Ecolabel criteria voor computers afgestemd op circulaire economie

  EU Ecolabel criteria hebben steeds meer een link met de circulaire economie; er is in toenemende mate aandacht bij producten voor ontwerp, levensduur, repareerbaarheid en de inzet van gerecyclede grondstoffen. Zo moet bijvoorbeeld aan het einde van de levensduur van een product de grondstoffen kunnen worden hergebruikt. Ook de herziene EU Ecolabel criteria voor computers zijn op dit principe gebaseer
 • 30-05-2016

  Stayokay wint Triodos Hart-Hoofdprijs 2016

  Op 24 mei 2016 werd de Triodos Hart-Hoofdprijs 2016 uitgereikt aan Stayokay. Deze publieksprijs is een erkenning voor de wijze waarop de onderneming bijdraagt aan een duurzame wereld. Stayokay heeft gewonnen omdat er bij het bouwen en verbouwen van de hostels op vele vlakken rekening wordt gehouden met mens en milieu. Dit zit hem niet alleen in het besparen van energie, maar bijvoorbeeld ook in het gebruik van duurzame materialen en verantwoord watergebruik.